Bezoekdagen

Voorlopig geen Bezoekdagen / Vorerst keine Besuchstage / No visiting days for the time being / Pas de jours de visite pour le moment

Mededelingen over Bezoekdagen Schildpaddencentrum

Collectie en Huisvesting:
In het Schildpaddencentrum leven verschillende soorten schildpadden. De schildpadden zijn allemaal binnen gehuisvest. Regen en wind hebben dan ook geen invloed op je bezoek. Het Schildpaddencentrum is daarom onder alle weersomstandigheden te bezoeken. De complexe luchtbehandeling zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Geuren worden via filters naar buiten afgevoerd. Hierdoor wordt geurhinder binnen en buiten het Schildpaddencentrum voorkomen. Ook op bezoekdagen in de wintermaanden zijn er volop schildpadden te zien en is het door de klimaatregeling bij ons goed vertoeven. Wist je overigens dat entreegelden volledig worden besteed aan verzorging van onze schildpadden?

Herkomst:
De aanwezige collectie schildpadden bestaat hoofdzakelijk uit oud huisdieren die zijn afgestaan door particulieren. In mindere mate zie je schildpadden die afkomstig zijn van dierenambulances en dierenasielen. Deze schildpadden zijn veelal aangetroffen in onze natuur en door mensen als huisdier gedumpt. We willen benadrukken dat er geen schildpadden voor het Schildpaddencentrum uit de vrije natuur zijn weggevangen of aangekocht. De schildpadden hebben stuk voor stuk een geschiedenis en zijn daarom niet altijd even mooi. Sommige schildpadden hebben een vergroeid schild of andere verminking waar ze gelukkig geen last van hebben. Alle schildpadden hebben echter één ding gemeen; ze worden niet meer herplaatst en mogen in het Schildpaddencentrum oud worden. Dat ze heel oud kunnen worden is genoegzaam bekend.

Kom naar de bezoekdagen van het Schildpaddencentrum
Kom naar de bezoekdagen van het Schildpaddencentrum
Mascotte Simon - Bestel tickets Schildpaddencentrum bij mij
Kom naar de bezoekdagen van het Schildpaddencentrum

Kenniscentrum:
Het Schildpaddencentrum wordt gezien als kenniscentrum. Door schildpadden te observeren en informatieborden goed te lezen kunnen diverse vragen worden beantwoord. Vragenlijsten voor deelname aan speurtochten kunnen bij de receptie worden opgehaald. De speurtochten hebben een hoge educatieve waarde en worden door kinderen goed ontvangen. Afhankelijk van leeftijd kan gekozen worden uit verschillende speurtochten. Een speurtocht duurt gemiddeld 30 minuten.

Geen Speelmogelijkheden:
Voor kinderen zijn er geen speelmogelijkheden. Alleen in de zomermaanden zijn buiten op het terras twee schildpad veerelementen beschikbaar. Voor peuters en kleuters zal het daarom moeilijk zijn om langere tijd in het Schildpaddencentrum te verblijven zonder zich te vervelen. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we het bezoek te combineren met een bezoek aan Vogelpark Avifauna. Avifauna ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het Schildpaddencentrum en heeft uitgebreide speelmogelijkheden voor kinderen.

Bezoekdagen van het Schildpaddencentrum
Openingsuren op Bezoekdagen Schildpaddencentrum
Entreeprijs Bezoekdagen Schildpaddencentrum
Reviews Bezoek Schildpaddencentrum

Koffiehoek en Souvenirwinkel:
In de gezellige koffiehoek zijn diverse warme en koude dranken verkrijgbaar. Een restaurant is niet aanwezig, maar op 5 autominuten afstand is McDonald’s gevestigd. Grenzend aan de koffiehoek vind je onze knusse souvenirwinkel. Op het gebied van pluche knuffels, beeldjes, sieraden, speelgoed, tuinbeelden, voedsel en voedselsupplementen is er van alles in de winkel te koop. Met je aankopen steun je het Schildpaddencentrum. Los van bezoekdagen is de winkel op zaterdag en zondag open van 12:00 tot 15:00 uur.

Toegankelijk voor Rolstoelen:
Het Schildpaddencentrum is goed toegankelijk voor hulpbehoevende senioren, gehandicapten en invaliden. De ruime toiletruimte is geschikt voor rolstoelgebruik. De aanwezige rolstoellift heeft een capaciteit van maximaal 225 kilogram. De lift is niet geschikt om elektrische scooters te vervoeren. Op basis van bruikleen is een rolstoel beschikbaar. Als je van lift of rolstoel gebruik wenst te maken dan kan je dit kenbaar maken bij de receptie.

Verboden voor Honden:
Honden zijn niet toegestaan. Een uitzondering hierop zijn hulp- en geleidehonden. Deze vallen onder een andere regelgeving.

Verboden te Roken:
Roken is eveneens niet toegestaan. Mocht je tijdens een bezoek toch willen roken, dan kun je dit kenbaar maken bij de receptie. Je wordt vervolgens in de gelegenheid gesteld buiten het Schildpaddencentrum te roken.

Kinderen kunnen in de zomermaanden gebruik maken van twee schildpad-veerelementen
Ruim 854 producten in de winkel van het Schildpaddencentrum
Een abonnement van het Schildpaddencentrum biedt veel voordeel

Jaarabonnement:
Als je het Schildpaddencentrum op meerdere bezoekdagen wil bezoeken is het voordeliger een abonnement te nemen. Met een abonnement hoef je ook niet op drukke momenten in de rij te staan. Een abonnement is blijvend afgeprijsd en kost slechts € 25,00 per 12 maanden. Een abonnement is hier te bestellen.

Vragen:
Is het druk op bezoekdagen? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Op sommige momenten kan het inderdaad druk zijn. In de ochtend (vanaf 10:00 uur) en in de 2e helft van de middag (vanaf 15:00 uur) is het veelal wat rustiger. Heb je ook een vraag over onze bezoekdagen en is deze niet in de FAQ pagina opgenomen? Stel de vraag dan via het contactformulier. We helpen je graag.

Download de flyer Bezoekdagen van het Schildpaddencentrum

Flyer Bezoekdagen:
De flyer bezoekdagen (A4 formaat) vermeldt alle datums van bezoekdagen en openingstijden van de souvenirwinkel. Vanzelfsprekend nodigt de flyer uit tot het brengen van een bezoek. Alvast onze dank voor het uitprinten en ophangen van de flyer op een goed zichtbare plaats. De flyer kan hier worden gedownload.

Aansprakelijkheid:
Het Schildpaddencentrum streeft ernaar een voor bezoekers zo veilig mogelijke situatie te creëren. Aanwijzingen met betrekking tot deze veiligheid dienen terstond te worden opgevolgd. Een bezoek aan het Schildpaddencentrum geschiedt geheel op eigen risico. Het Schildpaddencentrum kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor zaken die direct of indirect uit een bezoek voortvloeien.