Bezoeken

Bezoektijden Herfstvakantie: Woensdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00 uur!

Wat kunt u verwachten:
In het Schildpaddencentrum leven Roodwangsierschildpadden, Zaagrugschildpadden, Weekschildpadden, Chinese driekielschildpadden maar ook Griekse landschildpadden en grote Afrikaanse sporenschildpadden. Voor u als bezoeker is het wellicht belangrijk te weten dat de schildpadden binnen onder de meest natuurlijke omstandigheden en op de juiste temperaturen zijn gehuisvest. Regen en wind hebben dan ook geen invloed op uw bezoek. Het Schildpaddencentrum, door het tonen van foute souvenirs ook bekend als Schildpaddenmuseum, is daarom onder de meest barre weersomstandigheden te bezoeken. Wist u overigens dat uw entreegeld helemaal wordt besteed aan verzorging van onze schildpadden?

De schildpadden zijn hoofdzakelijk oud huisdieren. Er zijn dus geen schildpadden voor het Schildpaddencentrum uit de vrije natuur weggevangen of aangekocht! Ook treft u schildpadden aan die afkomstig zijn van inbeslagnames in het verleden door overheidsdiensten zoals NVWA, Douane en Politie. Deze schildpadden kunnen echter niet meer worden teruggeplaatst in de vrije natuur. Uiteraard hebben de schildpadden een geschiedenis en zijn daarom niet altijd even mooi. Sommige schildpadden hebben een vergroeid of beschadigd schild waar ze gelukkig geen last van hebben.

Speurtochten voor Kinderen:
Door informatieborden goed te lezen kunnen kinderen diverse vragen beantwoorden. Vragenlijsten voor deelname aan speurtochten kunnen bij de receptie worden opgehaald. De speurtochten hebben een hoge educatieve waarde en worden door kinderen goed ontvangen.

Geen Speelmogelijkheden:
Voor kinderen zijn er geen speelmogelijkheden. Alleen in de zomermaanden zijn buiten op het terras twee schildpad veerelementen beschikbaar. Voor peuters en kleuters zal het daarom moeilijk zijn om langere tijd in het Schildpaddencentrum te verblijven zonder zich te vervelen. Om teleurstellingen bij u en de kinderen te voorkomen is er de mogelijkheid het bezoek te combineren met een bezoek aan Vogelpark Avifauna. Avifauna ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het Schildpaddencentrum en heeft uitgebreide speelmogelijkheden voor kinderen.

Koffiehoek en Souvenirwinkel:
In de gezellige koffiehoek zijn diverse warme en koude dranken verkrijgbaar. Een restaurant is niet aanwezig, maar op 5 autominuten afstand is McDonald's gevestigd. Grenzend aan de koffiehoek vindt u onze knusse souvenirwinkel. Op het gebied van pluche, beeldjes, sieraden en speelgoed is er van alles in de winkel te koop.

Toegankelijk voor Rolstoelen:
Het Schildpaddencentrum is goed toegankelijk voor hulpbehoevende senioren, gehandicapten en invaliden. De ruime toiletruimte is geschikt voor rolstoelgebruik. De aanwezige rolstoellift heeft een capaciteit van maximaal 225 kilogram. De lift is niet geschikt om elektrische scooters te vervoeren. Op basis van bruikleen is een rolstoel beschikbaar. Indien u van lift of rolstoel gebruik wenst te maken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de receptie.

Verboden voor Honden:
Honden zijn niet toegestaan. Een uitzondering hierop zijn hulp- en geleidehonden. Deze vallen onder een andere regelgeving.

Verboden te Roken:
Roken is eveneens niet toegestaan. Mocht u tijdens een bezoek toch willen roken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de receptie. U wordt vervolgens in de gelegenheid gesteld buiten het Schildpaddencentrum te roken

Jaarabonnement:
Als u het Schildpaddencentrum regelmatig wilt bezoeken, dan is het voordeliger een abonnement te nemen. Met een abonnement hoeft u ook niet op drukke momenten in de rij te staan. Een abonnement kost slechts € 35,00 per 12 maanden en is persoonlijk. Familieabonnementen of gezinsabonnementen zijn vooralsnog niet beschikbaar. Een abonnement is hier te bestellen.

Arrangementen:
Om in te kunnen gaan op specifieke wensen is het in overleg mogelijk maatwerk te leveren. Enkele voorbeelden hiervan zijn arrangementen zoals scholenbezoek in het kader van biologielessen, bedrijfsuitjes en educatieve kinderpartijtjes. Klik of tik hier voor beschikbare arrangementen.

Aansprakelijkheid:
Het Schildpaddencentrum streeft ernaar een voor bezoekers zo veilig mogelijke situatie te creëren. Aanwijzingen met betrekking tot deze veiligheid dienen terstond te worden opgevolgd. Een bezoek aan het Schildpaddencentrum geschiedt geheel op eigen risico. Het Schildpaddencentrum kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor zaken die direct of indirect uit een bezoek voortvloeien.