Archieven

Wat zijn de openingstijden van de fysieke winkel?

De souvenirwinkel van het Schildpaddencentrum in Alphen a/d Rijn is elke zaterdag en zondag open van 12:00 tot 15:00 uur. De winkel is ook open op afspraak. Alle (854) nuttige producten en leuke hebbedingetjes zijn op voorraad, dus te zien en direct mee te nemen. De winkel wordt gerund door vrijwilligers en is gevestigd op het adres J Keplerweg 26 in Alphen a/d Rijn. Parkeren is gratis. Koffie en thee staan klaar. Tot ziens!

Voor gangbare producten zoals voedsel en supplementen heeft het Schildpaddencentrum een webwinkel. Bestelde producten worden binnen 2 werkdagen thuis of op het werk geleverd. Misschien leuk om te weten dat de vrijwilligers tot vandaag 550 online bestellingen hebben verwerkt!

Kan het Schildpaddencentrum mij helpen met mijn spreekbeurt of werkstuk over schildpadden?

Het is niet de bedoeling dat wij je spreekbeurt of werkstuk samenstellen. Dat moet je zelf doen. Maar met een uitgebreid infopakket kunnen wij je wel een heel eind op weg helpen. Ons infopakket stelt je zeker in staat een goed resultaat te behalen. Heb je meer informatie of foto’s nodig, dan is het raadzaam op een bezoekdag naar het Schildpaddencentrum te komen. Met de in het infopakket aanwezige bon krijgen jij en je ouders 25% korting op de entreeprijs. klik of tik hier voor meer informatie over het infopakket.

Kan ik een keer meehelpen met het verzorgen van de schildpadden?

Het verzorgen van de schildpadden is strikt voorbehouden aan de goed opgeleide verzorgers van het Schildpaddencentrum. Wij krijgen veel verzoeken om een dagje mee te lopen. Als wij deze verzoeken allemaal zouden honoreren, zou het telkens tot hevige kortdurende stress bij de schildpadden kunnen leiden. De stressgevoelige landschildpadden zijn immers gewend aan de verzorgers die op vaste tijden de verblijven ingaan. Bovendien zouden de verzorgers erg veel tijd kwijt zijn aan uitleg geven en begeleiding, tijd die er gewoonweg niet is.

Kan het Schildpaddencentrum mij steunen, bijvoorbeeld door sponsoring of het beschikbaar stellen van entreebewijzen?

Vrij regelmatig bereiken ons dergelijke verzoeken. Wij kunnen daar echt niet op ingaan. Het Schildpaddencentrum is een ongesubsidieerde non-profit organisatie en sterk afhankelijk van donaties. Wij vinden het niet gepast om donaties te gebruiken voor het ondersteunen van derden. Het beschikbaar stellen van entreebewijzen wordt per aanvraag beoordeeld. Een aanvraag hiertoe kan via het contactformulier worden ingediend.