Archieven

Kan ik een schildpaddenverzorger spreken?

Als er schildpaddenverzorgers rondlopen, kunnen ze altijd worden aangesproken. De verzorgers zijn echter druk bezig met de dagelijkse verzorging zoals het schoonhouden van bassins en verblijven. Dat zal veelal zichtbaar zijn, maar ze kunnen ook bezig zijn met werkzaamheden achter de schermen, bijvoorbeeld in de quarantaineruimte. Daarom zijn verzorgers soms genoodzaakt gesprekken kort te houden. Ze kunnen zeker geen interviews doen. Wij vragen hiervoor uw begrip. Als er geen verzorgers rondlopen, kunnen vragen worden gesteld bij de informatiebalie.

Kan het Schildpaddencentrum mij helpen met mijn spreekbeurt of werkstuk over schildpadden?

Het is niet de bedoeling dat wij je spreekbeurt of werkstuk samenstellen. Dat moet je zelf doen. Maar met een uitgebreid infopakket kunnen wij je wel een heel eind op weg helpen. Ons infopakket stelt je zeker in staat een goed resultaat te behalen. Heb je meer informatie of foto’s nodig, dan is het raadzaam een bezoek te brengen aan het Schildpaddencentrum. Met de in het infopakket aanwezige bon krijgen jij en je ouders 25% korting op de entreeprijzen. klik of tik hier voor meer informatie over het infopakket.

Kan ik een keer meehelpen met het verzorgen van de schildpadden?

Het verzorgen van de schildpadden is strikt voorbehouden aan de goed opgeleide verzorgers van het Schildpaddencentrum. Wij krijgen veel verzoeken om een dagje mee te lopen. Als wij deze verzoeken allemaal zouden honoreren, zou het telkens tot hevige kortdurende stress bij de schildpadden kunnen leiden. De stressgevoelige landschildpadden zijn immers gewend aan de verzorgers die op vaste tijden de verblijven ingaan. Bovendien zouden de verzorgers erg veel tijd kwijt zijn aan uitleg geven en begeleiding, tijd die er gewoonweg niet is.

Zijn er in de wintermaanden wel schildpadden te zien?

Ja hoor, ook op bezoekdagen in de wintermaanden zijn er heel veel schildpadden te zien. Bepaalde Europese soorten landschildpadden houden weliswaar een winterrust, maar dat aantal is ten opzichte van alle aanwezige soorten schildpadden gering. Het Schildpaddencentrum is geheel overdekt en volledig verwarmd. Hierdoor zijn de omstandigheden voor bezoekers en schildpadden ook in de wintermaanden optimaal.

Kan het Schildpaddencentrum mij steunen, bijvoorbeeld door sponsoring of het beschikbaar stellen van entreebewijzen?

Vrij regelmatig bereiken ons dergelijke verzoeken. Wij kunnen daar echt niet op ingaan. Het Schildpaddencentrum is een ongesubsidieerde non-profit organisatie en sterk afhankelijk van donaties. Wij vinden het niet gepast om donaties te gebruiken voor het ondersteunen van derden. Het beschikbaar stellen van entreebewijzen wordt per aanvraag beoordeeld. Een aanvraag hiertoe kan via het contactformulier worden ingediend.

Ik wil het verjaardagsfeestje van mijn kind in het Schildpaddencentrum vieren. Kan dat?

Dat is mogelijk. Kijk hiervoor bij arrangementen. Voordat u een educatief kinderpartijtje boekt is het belangrijk vast te stellen dat alle deelnemende kinderen leergierig zijn ingesteld en een goede concentratie bezitten. Het spreekt voor zich dat de kinderen goed moeten kunnen lezen en schrijven. Educatieve kinderpartijtjes worden daarom aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar. Houd rekening met een minimale boekingstermijn van 10 weken!