Bezoekdagen

Wij denken aan uw en onze gezondheid. Daarom even geen bezoek!

Wat kunt u verwachten:
In het Schildpaddencentrum leven Roodwangsierschildpadden, Zaagrugschildpadden, Weekschildpadden, Chinese driekielschildpadden maar ook Russische Vierteenschildpadden en Afrikaanse sporenschildpadden. Voor u als bezoeker is het wellicht belangrijk te weten dat de schildpadden binnen onder de meest natuurlijke omstandigheden en op de juiste temperaturen zijn gehuisvest. Regen en wind hebben dan ook geen invloed op uw bezoek. Het Schildpaddencentrum, door het tonen van foute souvenirs ook bekend als Schildpaddenmuseum, is daarom onder de meest barre weersomstandigheden te bezoeken. Wist u overigens dat uw entreegeld helemaal wordt besteed aan verzorging van onze schildpadden?

Onze collectie schildpadden bestaat hoofdzakelijk uit oud huisdieren die zijn afgestaan door particulieren. In mindere mate ziet u schildpadden die afkomstig zijn van dierenambulances en dierenasielen. Deze schildpadden zijn veelal aangetroffen in onze natuur en door mensen als huisdier gedumpt. Wij willen benadrukken dat er geen schildpadden voor het Schildpaddencentrum uit de vrije natuur zijn weggevangen of aangekocht. De schildpadden hebben allemaal een geschiedenis en zijn daarom niet altijd even mooi. Sommige schildpadden hebben een vergroeid schild of andere verminking waar ze gelukkig geen last van hebben.

Speurtochten voor Kinderen:
Door informatieborden goed te lezen kunnen kinderen diverse vragen beantwoorden. Vragenlijsten voor deelname aan speurtochten kunnen bij de receptie worden opgehaald. De speurtochten hebben een hoge educatieve waarde en worden door kinderen goed ontvangen.

Geen Speelmogelijkheden:
Voor kinderen zijn er geen speelmogelijkheden. Alleen in de zomermaanden zijn buiten op het terras twee schildpad veerelementen beschikbaar. Voor peuters en kleuters zal het daarom moeilijk zijn om langere tijd in het Schildpaddencentrum te verblijven zonder zich te vervelen. Om teleurstellingen bij u en de kinderen te voorkomen is er de mogelijkheid het bezoek te combineren met een bezoek aan Vogelpark Avifauna. Avifauna ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het Schildpaddencentrum en heeft uitgebreide speelmogelijkheden voor kinderen.

Bezoekdagen Schildpaddencentrum 2020
Bezoektijden Schildpaddencentrum
Entreeprijzen Schildpaddencentrum

Koffiehoek en Souvenirwinkel:
In de gezellige koffiehoek zijn diverse warme en koude dranken verkrijgbaar. Een restaurant is niet aanwezig, maar op 5 autominuten afstand is McDonald's gevestigd. Grenzend aan de koffiehoek vindt u onze knusse souvenirwinkel. Op het gebied van pluche, beeldjes, sieraden en speelgoed is er van alles in de winkel te koop. Met uw aankopen helpt u het Schildpaddencentrum in stand te houden.

Toegankelijk voor Rolstoelen:
Het Schildpaddencentrum is goed toegankelijk voor hulpbehoevende senioren, gehandicapten en invaliden. De ruime toiletruimte is geschikt voor rolstoelgebruik. De aanwezige rolstoellift heeft een capaciteit van maximaal 225 kilogram. De lift is niet geschikt om elektrische scooters te vervoeren. Op basis van bruikleen is een rolstoel beschikbaar. Indien u van lift of rolstoel gebruik wenst te maken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de receptie.

Verboden voor Honden:
Honden zijn niet toegestaan. Een uitzondering hierop zijn hulp- en geleidehonden. Deze vallen onder een andere regelgeving.

Verboden te Roken:
Roken is eveneens niet toegestaan. Mocht u tijdens een bezoek toch willen roken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de receptie. U wordt vervolgens in de gelegenheid gesteld buiten het Schildpaddencentrum te roken.

Jaarabonnement:
Als u het Schildpaddencentrum op meerdere bezoekdagen wilt bezoeken is het voordeliger een abonnement te nemen. Met een abonnement hoeft u ook niet op drukke momenten in de rij te staan. Een abonnement kost slechts € 35,00 per 12 maanden. Een abonnement is hier te bestellen.

Aansprakelijkheid:
Het Schildpaddencentrum streeft ernaar een voor bezoekers zo veilig mogelijke situatie te creëren. Aanwijzingen met betrekking tot deze veiligheid dienen terstond te worden opgevolgd. Een bezoek aan het Schildpaddencentrum geschiedt geheel op eigen risico. Het Schildpaddencentrum kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor zaken die direct of indirect uit een bezoek voortvloeien.

Vragen?
Vragen over onze bezoekdagen? Gebruik bij voorkeur het contactformulier. Wij helpen u graag.