Bezoekdagen

 Voorlopig geen Bezoekdagen / Vorerst keine Besuchstage / No visiting days for the time being / Pas de jours de visite pour le moment

Mededelingen over Bezoekdagen Schildpaddencentrum

Huisvesting en Crowdfunding:
De schildpadden zijn allemaal binnen gehuisvest. Regen en wind hebben dan ook geen invloed op je bezoek. Het Schildpaddencentrum is daarom onder alle weersomstandigheden te bezoeken. De complexe luchtbehandeling zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Geuren worden via filters naar buiten afgevoerd. Hierdoor wordt geurhinder binnen en buiten het Schildpaddencentrum voorkomen. Ook op een bezoekdag in de wintermaanden is het door de klimaatregeling bij ons goed vertoeven. Bezoekdagen staan in het teken van crowdfunding. Entreegelden worden volledig besteed aan verzorging van de schildpadden.

Collectie Schildpadden:
Onze collectie schildpadden bestaat hoofdzakelijk uit oud huisdieren die zijn afgestaan door particulieren. In mindere mate zie je schildpadden die afkomstig zijn van dierenambulances en dierenasielen. Deze schildpadden zijn veelal aangetroffen in onze natuur en door mensen als huisdier gedumpt. Er zijn dus geen schildpadden voor het Schildpaddencentrum uit de vrije natuur gehaald of aangekocht. De schildpadden hebben stuk voor stuk een geschiedenis en zijn daarom niet altijd even mooi. Sommige schildpadden hebben een vergroeid schild of andere verminking waar ze gelukkig geen last van hebben. De schildpadden worden niet meer herplaatst en mogen in het Schildpaddencentrum oud worden. Dat ze heel oud kunnen worden is genoegzaam bekend.

Kom naar de bezoekdagen van het Schildpaddencentrum
Kom naar de bezoekdagen van het Schildpaddencentrum
Mascotte Simon - Bestel tickets Schildpaddencentrum bij mij

Beschikbare Tickets: 0

Kom naar de bezoekdagen van het Schildpaddencentrum

Kenniscentrum:
Het Schildpaddencentrum wordt gezien als kenniscentrum. Op informatieborden staan allerlei leuke weetjes over schildpadden. Door schildpadden te observeren en de informatieborden goed te lezen is het mogelijk vragen te beantwoorden. Vragenlijsten voor deelname aan speurtochten kunnen bij de receptie worden opgehaald. De speurtochten hebben een hoge educatieve waarde en worden door kinderen goed ontvangen. Afhankelijk van leeftijd kan gekozen worden uit verschillende speurtochten. Een speurtocht duurt gemiddeld 30 minuten.

Geen Speelmogelijkheden:
Voor kinderen zijn er geen speelmogelijkheden. Alleen buiten op het terras zijn twee schildpad-veerelementen beschikbaar. Voor peuters en kleuters zal het daarom moeilijk zijn om langere tijd in het Schildpaddencentrum te verblijven zonder zich te vervelen. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we het bezoek te combineren met een bezoek aan Vogelpark Avifauna. Avifauna ligt op ongeveer 6 minuten rijden van het Schildpaddencentrum en heeft uitgebreide speelmogelijkheden.

Bezoekdagen van het Schildpaddencentrum
Openingsuren op Bezoekdagen Schildpaddencentrum
Entreeprijs Bezoekdagen Schildpaddencentrum

Koffiehoek en Souvenirwinkel:
In de koffiehoek zijn warme en koude dranken verkrijgbaar. Een restaurant is er niet maar op ongeveer 7 minuten rijden is McDonald’s gevestigd. Grenzend aan de koffiehoek vind je onze knusse souvenirwinkel met meer dan 1000 verschillende producten. Op het gebied van pluche knuffels, beeldjes, sieraden, speelgoed, tuinbeelden, voedsel en voedselsupplementen is er van alles in de winkel te koop. Met je aankopen steun je het Schildpaddencentrum. Los van bezoekdagen is de winkel zaterdag en zondag open van 12:00 tot 15:00 uur.

Toegankelijk voor Rolstoelen:
Het Schildpaddencentrum is goed toegankelijk voor hulpbehoevende senioren, gehandicapten en invaliden. De ruime toiletruimte is geschikt voor rolstoelgebruik. De aanwezige rolstoellift heeft een capaciteit van maximaal 225 kilogram. De lift is niet geschikt om elektrische scooters te vervoeren. Op basis van bruikleen is een rolstoel beschikbaar. Als je van lift of rolstoel gebruik wenst te maken dan kan je dit kenbaar maken bij de receptie.

Verboden voor Honden:
Honden zijn niet toegestaan. Een uitzondering hierop zijn hulp- en geleidehonden. Deze honden zijn speciaal getraind en vallen onder regelgeving van de overheid waardoor ze niet geweigerd mogen worden.

Verboden te Roken:
Roken is eveneens niet toegestaan. Mocht je tijdens een bezoek toch willen roken dan kan je dit kenbaar maken bij de receptie. Je wordt vervolgens in de gelegenheid gesteld buiten het Schildpaddencentrum te roken.

Beoordelingen:

Beoordelingen Bezoekdagen Schildpaddencentrum
Kinderen kunnen in de zomermaanden gebruik maken van twee schildpad-veerelementen
Ruim 854 producten in de winkel van het Schildpaddencentrum
Een abonnement van het Schildpaddencentrum biedt veel voordeel

Jaarabonnement:
Als je het Schildpaddencentrum op meerdere bezoekdagen wil bezoeken is het voordeliger een abonnement te nemen. Met een abonnement hoef je ook niet op drukke momenten in de rij te staan. Een abonnement is persoonlijk en kost slechts € 22,50 per 12 maanden. Een abonnement is hier te bestellen.

Vragen:
Is het druk op bezoekdagen? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Op sommige momenten kan het inderdaad druk zijn. In de ochtend (vanaf 10:00 uur) en in de 2e helft van de middag (vanaf 15:00 uur) is het veelal wat rustiger. Heb je ook een vraag over onze bezoekdagen en is deze niet in de FAQ pagina opgenomen? Stel de vraag dan via het contactformulier. We helpen je graag.

Download de flyer Bezoekdagen van het Schildpaddencentrum

Flyer Bezoekdagen:
De flyer bezoekdagen (A4-formaat) vermeldt datums van bezoekdagen en openingstijden van de souvenirwinkel. Vanzelfsprekend nodigt de flyer uit tot het brengen van een bezoek. Alvast onze dank voor het uitprinten en ophangen van de flyer op een goed zichtbare plaats. De flyer kan hier worden gedownload.

Veiligheid en Aansprakelijkheid:
Het Schildpaddencentrum streeft ernaar een voor bezoekers zo veilig mogelijke situatie te creëren. Aanwijzingen met betrekking tot deze veiligheid moeten direct worden opgevolgd. Het Schildpaddencentrum aanvaardt (beperkte) aansprakelijkheid voor schade die verband houdt met aan een bezoek verbonden risico’s.