Bezoekdagen

Voorlopig geen Bezoekdagen / Vorerst keine Besuchstage / No visiting days for the time being / Pas de jours de visite pour le moment

Collectie en Huisvesting:
In het Schildpaddencentrum leven Roodwangsierschildpadden, Zaagrugschildpadden, Weekschildpadden, Chinese driekielschildpadden maar ook Russische Vierteenschildpadden en Afrikaanse sporenschildpadden. Voor u als bezoeker is het wellicht belangrijk te weten dat de schildpadden binnen onder de meest natuurlijke omstandigheden en op de juiste temperaturen zijn gehuisvest. Regen en wind hebben dan ook geen invloed op uw bezoek. Het Schildpaddencentrum is daarom onder alle weersomstandigheden te bezoeken. De complexe luchtbehandeling zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Geuren worden via filters naar buiten afgevoerd. Hierdoor wordt geurhinder binnen en buiten het Schildpaddencentrum voorkomen. Ook op bezoekdagen in de wintermaanden zijn er volop schildpadden te zien en is het door de klimaatregeling bij ons goed vertoeven. Wist u overigens dat uw entreegeld helemaal wordt besteed aan verzorging van onze schildpadden?

Herkomst:
De aanwezige collectie schildpadden bestaat hoofdzakelijk uit oud huisdieren die zijn afgestaan door particulieren. In mindere mate ziet u schildpadden die afkomstig zijn van dierenambulances en dierenasielen. Deze schildpadden zijn veelal aangetroffen in onze natuur en door mensen als huisdier gedumpt. Wij willen benadrukken dat er geen schildpadden voor het Schildpaddencentrum uit de vrije natuur zijn weggevangen of aangekocht. De schildpadden hebben stuk voor stuk een geschiedenis en zijn daarom niet altijd even mooi. Sommige schildpadden hebben een vergroeid schild of andere verminking waar ze gelukkig geen last van hebben. Alle schildpadden hebben echter één ding gemeen; ze worden niet meer herplaatst en mogen in het Schildpaddencentrum oud worden. Dat ze heel oud kunnen worden is genoegzaam bekend. Het is niet mogelijk schildpadden van ons over te nemen.

Kenniscentrum:
Het Schildpaddencentrum wordt gezien als kenniscentrum. Door schildpadden te observeren en informatieborden goed te lezen kunnen diverse vragen worden beantwoord. Vragenlijsten voor deelname aan speurtochten kunnen bij de receptie worden opgehaald. De speurtochten hebben een hoge educatieve waarde en worden door kinderen goed ontvangen. Afhankelijk van leeftijd kan gekozen worden uit verschillende speurtochten. Een speurtocht duurt gemiddeld 30 minuten.

Geen Speelmogelijkheden:
Voor kinderen zijn er geen speelmogelijkheden. Alleen in de zomermaanden zijn buiten op het terras twee schildpad veerelementen beschikbaar. Voor peuters en kleuters zal het daarom moeilijk zijn om langere tijd in het Schildpaddencentrum te verblijven zonder zich te vervelen. Om teleurstellingen bij u en de kinderen te voorkomen is er de mogelijkheid het bezoek te combineren met een bezoek aan Vogelpark Avifauna. Avifauna ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het Schildpaddencentrum en heeft uitgebreide speelmogelijkheden voor kinderen.

Koffiehoek en Souvenirwinkel:
In de gezellige koffiehoek zijn diverse warme en koude dranken verkrijgbaar. Een restaurant is niet aanwezig, maar op 5 autominuten afstand is McDonald's gevestigd. Grenzend aan de koffiehoek vindt u onze knusse souvenirwinkel. Op het gebied van pluche knuffels, beeldjes, sieraden, speelgoed, tuinbeelden, voedsel en voedselsupplementen is er van alles in de winkel te koop. Met uw aankopen helpt u het Schildpaddencentrum in stand te houden. Los van bezoekdagen is de winkel elke zaterdag en zondag open van 12:00 tot 15:00 uur. De winkel is ook open op afspraak.

Toegankelijk voor Rolstoelen:
Het Schildpaddencentrum is goed toegankelijk voor hulpbehoevende senioren, gehandicapten en invaliden. De ruime toiletruimte is geschikt voor rolstoelgebruik. De aanwezige rolstoellift heeft een capaciteit van maximaal 225 kilogram. De lift is niet geschikt om elektrische scooters te vervoeren. Op basis van bruikleen is een rolstoel beschikbaar. Indien u van lift of rolstoel gebruik wenst te maken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de receptie.

Verboden voor Honden:
Honden zijn niet toegestaan. Een uitzondering hierop zijn hulp- en geleidehonden. Deze vallen onder een andere regelgeving.

Verboden te Roken:
Roken is eveneens niet toegestaan. Mocht u tijdens een bezoek toch willen roken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de receptie. U wordt vervolgens in de gelegenheid gesteld buiten het Schildpaddencentrum te roken.

Jaarabonnement:
Als u het Schildpaddencentrum op meerdere bezoekdagen wilt bezoeken is het voordeliger een abonnement te nemen. Met een abonnement hoeft u ook niet op drukke momenten in de rij te staan. Een abonnement is blijvend afgeprijsd en kost slechts € 25,00 per 12 maanden. Een abonnement is hier te bestellen.

Vragen:
Is het druk op bezoekdagen? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Op sommige momenten kan het inderdaad druk zijn. In de vroege ochtend (vanaf 10:00 uur) en in de late middag (vanaf 15:00 uur) is het veelal wat rustiger. Ook een vraag stellen over onze bezoekdagen? Gebruik bij voorkeur het contactformulier. Wij helpen u graag.

Flyer Bezoekdagen:Download de flyer Bezoekdagen van het Schildpaddencentrum
De flyer bezoekdagen (A4 formaat) vermeldt alle datums van bezoekdagen en openingstijden van de souvenirwinkel. Vanzelfsprekend nodigt de flyer uit tot het brengen van een bezoek. Alvast onze dank voor het uitprinten en ophangen van de flyer op een goed zichtbare plaats. De flyer kan hier worden gedownload.

Aansprakelijkheid:
Het Schildpaddencentrum streeft ernaar een voor bezoekers zo veilig mogelijke situatie te creëren. Aanwijzingen met betrekking tot deze veiligheid dienen terstond te worden opgevolgd. Een bezoek aan het Schildpaddencentrum geschiedt geheel op eigen risico. Het Schildpaddencentrum kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor zaken die direct of indirect uit een bezoek voortvloeien.