Wat is goed voer voor schildpadden?

Voer voor Waterschildpadden
Complete voerpakketten voor water- en moerasschildpadden.

Het standaard verkrijgbare voer voor water- en moerasschildpadden is niet slecht, maar volledig is het zeker niet. Alleen Gammarus ofwel Vlokreeftjes voeren is daarom onvoldoende. Aangezien er veel vraag is naar goed voer zijn wij als non-profit organisatie zelf voer gaan verkopen. Het mes snijdt zo aan twee kanten; schildpadden krijgen goed voer en wij krijgen welkome inkomsten voor het Schildpaddencentrum. De bij ons verkrijgbare voerpakketten voor water- en moerasschildpadden bevatten een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen. De hoeveelheid te verstrekken voer is afhankelijk van grootte en aantal schildpadden. Voer gevarieerd en zoveel als gretig wordt opgegeten. Teveel voeren heeft geen zin en vervuilt alleen maar het water. Bij het houden van meerdere schildpadden is het raadzaam te controleren of elke schildpad voldoende eet. Regelmatig wegen is dan ook ons advies.
Tip! Waterschildpadden waarderen ook vlees, vis, groenten en vruchten.

Vezelbrokken zijn geschikt als voer voor grote landschildpadden
Ook voor landschildpadden is uitgebalanceerd voer verkrijgbaar.

Ook bij het voeren van landschildpadden is variatie noodzakelijk. Alleen een blaadje sla voeren is echt niet voldoende. Landschildpadden zijn voornamelijk groenten- en vruchteneters. In mindere mate eten ze dierlijk voedsel. In het Schildpaddencentrum krijgen landschildpadden 80% groenten, 10% fruit en 10% dierlijk voer. Groenten kunnen andijvie en sla zijn, maar ook witlof, paksoi, spinazie en bloemkool. Als vruchten worden bessen, frambozen, aardbeien, bananen, mandarijnen, kiwi’s, appels en peren aangeboden. Het is zeer belangrijk zowel groenten als vruchten te voorzien van Carmix en Sporavit. Deze vitaminen- en mineralenpreparaten houden schildpadden in goede conditie en voorkomen zachte schilden. Carmix en Sporavit zijn in de dierentuinwereld een begrip en bij ons verkrijgbaar.

Kruidenhooi voor landschildpadden
Alles binnen 2 werkdagen geleverd.
De winkel heeft tot vandaag 544 online bestellingen verwerkt.

De behoefte aan dierlijk voer voor landschildpadden wordt bij ons ingevuld door de natte variant kattenvoer te verstrekken. Dit voer is verpakt in kuipjes of blik. Voer altijd het betere seniorvoer waarin minder zouten zitten.
Voor groter wordende soorten landschildpadden zoals de Afrikaanse Sporenschildpad en Luipaard- of Panterschildpad zijn uitgebalanceerde vezelbrokken verkrijgbaar. Bij het voeren van vezelbrokken is de verhouding maximaal 20% groenten en 5% fruit van de totale voeding. Vezelbrokken zijn compleet. Supplementen zijn daarom niet nodig. Wel moet voor deze soorten landschildpadden altijd Kruidenhooi beschikbaar zijn. Vers Kruidenhooi is verkrijgbaar in onze winkel.
Tip! Biedt in het voorjaar en zomer Paardenbloemen aan. Niet plukken langs de weg of op plaatsen waar gespoten wordt met bestrijdingsmiddelen.

Meer informatie nodig of liever in een fysieke winkel kopen?
Onze fysieke winkel in Alphen a/d Rijn is elke zaterdag en zondag open van 12:00 tot 15:00 uur. De winkel is ook open op afspraak. Alle producten zijn op voorraad, dus te zien en direct mee te nemen. De winkel is gevestigd op het adres J Keplerweg 26 in Alphen a/d Rijn. Parkeren is gratis. Koffie en thee staan klaar. Graag tot ziens!