Dakopstand Schildpaddencentrum grondig aangepakt

Het Schildpaddencentrum is bijna 16 jaar in bedrijf en regulier onderhoud zorgt ervoor dat het gebouw in goede staat blijft. In oktober hebben vrijwilligers van de technische dienst de dakopstand grondig aangepakt. De dakopstand is voorzien van ± 85 m2 glas waardoor daglicht in ruime mate naar binnen kan. Door het grote glasoppervlak kan ook de zon helpen bij het verwarmen van de schildpaddenverblijven. De dakopstand heeft hierdoor een belangrijke meerwaarde voor het Schildpaddencentrum. Tijdens een inspectie werd vastgesteld dat de buitenbeplating dusdanig verouderd was dat deze vervangen moest worden. Het was echter bijzonder teleurstellend eveneens te moeten vaststellen dat de isolatiewerkzaamheden door de aannemer niet goed waren uitgevoerd. Dit heeft zonder meer geleid tot warmteverlies en dus onnodige energiekosten!

De vrijwilligers hebben de dakopstand grotendeels moeten strippen en opnieuw moeten opbouwen. Kieren en gaten zijn dichtgemaakt en nieuwe isolatie is aangebracht. Voor de kenners; het gebruikte isolatiemateriaal bezit een R-waarde van 5,60 dat zeer hoog genoemd mag worden. De nieuwe buitenbeplating is bijzonder sterk en bovendien stormbestendig gemonteerd waardoor de dakopstand weer een groot aantal jaren vooruit kan. Hulde aan onze technische vrijwilligers die het toch allemaal maar in hun vrije tijd doen!

Opmerking:
Dankzij financiële hulp van Stichting Vrienden van het Schildpaddencentrum konden de benodigde materialen worden aangeschaft. Hartelijk dank hiervoor!